FDF Landslejr 2022

Velkommen til vores info side om FDF Landslejr 2022.

Siden er til dig der skal med og til dine forældre. Her samler vi ALT hvad du skal vide, som deltager med FDF Svanninge-Faaborg.

Lige nu står der måske ikke så meget. Men vil løbende komme information på siden – efterhånden som alle detaljerne falder på plads.

Vi glæder os til, at opleve en fantastisk FDF Landslejr sammen med dig.

FDF Landslejr 2022 starter om

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Forældremøde d. 8. juni 2022
Vi holder et infomøde for alle ONSDAG D. 8. JUNI kl. 19.00 i kredshuset.
Mødet er for alle dem der skal med + forældre.
Det er ret vigtigt i deltager i dette måde – da vi her vil komme med alle de opdateringer vi kan omkring lejren og det er samtidig også her i har mulighed for at stille os spørgsmål. Når vi mødes her er der ca. 1 måned til vi tager afsted
Forældremøde d. 24. november 2021
Krisenummer + holdleder

Mads – Tlf. 20 87 91 39

 

Opstår der en situation derhjemme hvor det er nødvendigt for jer at komme i kontakt med os. Er det vigtigt i tager 1. kontakt til vores holdleder Mads på tlf. 20 87 91 39.

Der kan jo desværre opstå akutte situationer derhjemme som gør det er nødvendigt for jer at få kontakt til jeres børn eller overbringe en besked. For os er det vigtigt at den besked i første omgang gå til vores holdleder. Dels for at vi er informeret om hvad der sker – da det ikke altid er alle informationer børnene for med – men også for at vi kan stå klar med den omsorg der skal til.

Mads vil som den eneste ALTID have sin telefon tændt og på lyd – så det er muligt at få kontakt. Som forældre kan i altid ringe eller sende SMS beskeder.

Pakkeliste

Pakkelisten vil være klar omkring d. 10. juni

 

Hvis man ikke allerede har det er det dog en rigtig god ide at anskaffe sig følgende:
– En god rygsæk til alle ens ting – vi har simpelthen ikke plads i teltene til at man medbringer 4 ikea poser med tøj. ALT skal kunne pakkes i en rygsæk. På den måde har man også styr på sin ting og ved hvor man kan finde dem henne.
– Et godt liggeunderlag (evt oppusteligt). Det er IKKE tilladt at have et dobbeltliggeunderlag med (der er ikke plads til det). Der er IKKE strøm til at kunne puste liggeunderlag op. Så hvis i køber et oppusteligt skal det kunne pustes op af din egen mund.
– En god sovepose.
Men som sagt komme vi med en mere detaljeret liste i forhold til tøj, sko osv.
Kørsel til/fra Landslejren

Vi kan desværre ikke tilbyde fællestransport til og fra landslejren.

Lederne vil selvfølgelig stå klar til at modtage alle deltagerne oppe på landslejren. Det vil foregå på den måde, at man får et sted og et tidspunkt hvor man skal afleveres på og det samme når man skal hentes.

Vi anbefaler i forældre snakker sammen og planlægger det så børnene kan køre sammen. For at undgå alle skal køre op og hjem igen. Brug evt. facebookgruppen til at arranger det praktiske.

Transport af rygsæk til landslejren

Søndag d. 3 juli køre vi alle vores materialer op til landslejren. Her er det muligt at få sin rygsæk, sovepose, liggeunderlag osv. med. Det er en rigtig god ide at få så meget af ens oppakning med som muligt på denne transport. Da man ellers kommer til at gå ca. 2-3 km med ens egen oppakning når man ankommer til landslejren.

Der vil komme mere information om dette til forældremødet d. 8. juni

Hjemvé

Som forældre, er I det allervigtigste i jeres børns liv. Derfor savner de jer, når de er væk hjemmefra i længere tid end sædvanligt. Hjemve er et udtryk for al den glæde og kærlighed jeres børn har til jer, der ikke helt har et sted at være, når i ikke er der. Det er altså ikke en ond ting eller noget farligt, men noget helt naturligt. Hjemve bliver først et problem når vi håndterer det på en uhensigtsmæssig måde.

Hjemve opstår især når man får tid til at tænke over, at ens forældre ikke er der. Oftest i soveposen inden man sover, eller sidst på lejren, når man er lidt træt og måske sidder og slapper lidt af for sig selv. Nogle ting kan forværre hjemve. Eksempelvis, hvis man taler i telefon med sine forældre eller de kommer forbi på besøg inden lejren er slut. Det giver børn en falsk følelse af, at forældrene er der, og savnet opstår når man “lægger på” eller vinker farvel, og vil ofte være langt større end det, der var der før.

Hvad gør lederne i FDF så for at forhindre hjemve?
I FDF starter ens lederuddannelse allerede i 15-16 årsalderen. Derfor har alle lederne i kredsen stor erfaring, også med børn der har hjemve. Som udgangspunkt sikrer vi, at der altid er aktiviteter for børnene, så tankerne går på glade ting i legen med vennerne og mødet med lederne. Der er altid en nærværende voksen til stede, der kan byde ind med hyggelig snak, sjov leg, eller lidt omsorg, hvis det er det, der er brug for.

Desuden tager vi det meget seriøst, at jeres børn er glade og trives. Vi snakker altid lederne imellem om hvordan det går når vi er på tur og i det daglige, og om der er nogen, der kunne bruge lidt hvile eller ekstra omsorg. Desuden er der altid ledere tilstede ved sovetid, indtil børnene sover.

Hvad kan i som forældre gøre?
Der er nogle gode råd, som i forældre bør benytte jer af.

  • Undlad at ringe: Vi ved godt, at i også savner jeres børn, men det er forstyrrende for vores aktiviteter og det forværrer oftest hjemveen betragteligt. Vi forsøger at opdatere jer så meget som muligt derhjemme når vi er på tur, så i kan følge med. Men husk, at intet nyt er godt nyt.
  • Forbered jeres børn: Tag en snak med børnene om, at det er helt ok at have hjemve. Lær dem, at når de får det, skal de tage fat i en leder, for at blive trøstet. I bør ikke love dem ting som “hvis du bliver ked af det eller får hjemve kommer jeg og henter dig”. Hvis barnet først har hørt dette, er det den eneste løsningsmulighed de kan acceptere og så er det umuligt for os ledere at trøste på nogen måde. En sådan besked øger risikoen for at jeres barn kommer hjem før tid.
  • Tal om brug af mobil: Mange børn har mobiler, og vi oplever af og til, at kulturen har drejet imod, at børn ringer hjem i smug, i stedet for at gå til en leder. Udover at det undergraver det tillidsforhold der opbygges mellem børn og ledere i FDF, så skaber det også en usund kultur, hvor man ikke søger at løse sine problemer hvor de opstår, men altid lægger dem over på forældrene. Det tror vi ikke på er sundt for et barns udvikling

Vi glæder os altid til at tage på tur og lejr med jeres børn. Og vi vil dem kun det bedste 🙂

Besøg under landslejren

Ønsker i at besøge landslejren vil vi helst have i kommer søndag d. 10. juli – da det er her vi har mest “frit” program. Det vil sige det også mest er her børnene har mulighed for at bruge tid sammen med jer.

Det er dog vigtigt at tænke over om det er nødvendigt med besøg. Dette er ikke ment fordi vi ikke gider have jer på besøg – for det vil vi rigtig gerne. Men et besøg kan, for nogle, også fremme hjemve og savnet til mor, far og små søskende ekstra meget når de nu kommer forbi og man kan se dem igen. Så det er vigtigt i overvejer om det er “nødvendigt” at besøge jeres børn under landslejren.

Hvis i kommer på besøg vil vi gerne vide det på forhånd – dels så vi ved hvem der kommer og hvad tid i forventer at komme. Så vi er klar til at tage imod jer, men også så vi er klar med lidt ekstra aktiviteter og ekstra opmærksom når i tager hjem igen. Så vi undgår triste situationer med hjemve. 

Hvis i ønsker at besøge os kan i give besked til Mads på tlf. 20 87 91 39 – det er helt ok at sende en SMS med info

Mobiltelefon + brug af mobiltelefon

Under landslejren vil der være aktiviteter hvor man skal bruge en mobiltelefon. Det er IKKE et krav man har en telefon med. Men det er tilladt at have en telefon med. Vi har dog nogle regler, som i gerne må forberede jeres børn på.

Brug af telefon

Det er kun tilladt at bruge sin telefon når der er aktiviteter hvor den skal bruges. Vi indsamler ALLE telefoner inden sengetid og de vil blive opbevaret forsvarligt i en pose med navn på, som placeres i en kasse.

Det kan virke voldsomt, at vi inddrager telefonerne, men det er for at undgå situationer hvor børnene ringer/smser hjem når de er i deres soveposer. Det er noget der er med til at forstærke hjemve effekten. 

Lederne vil ligeledes kun bruge deres telefon hvis det er i fordi den skal bruges i forbindelse med landslejren eller fordi der skal tages billeder der kan sendes hjem til jer.

Opladning + strøm

Vi har desværre ikke mulighed for at oplade alle telefoner. Derfor anbefaler vi man medbringer en god powerbank. Det er muligt at “købe” sig til opladning rundt omkring på lejren – pengene går som regel til at godt formål.

Deltagerpris

Her kan du se hvad det koster, at være med på FDF Landslejr 2022 – sammen med os.

Medlem i FDF Svanninge-Faaborg: 1.250 kr.*
Ikke medlem i FDF Svanninge-Faaborg: 2.160 kr.

Rater + forudbetaling
Man betaler 500 kr. i depositum når man tilmelder sig. Resten af beløbet (760 kr.) skal betales til os i kredsen. Beløbet skal være betalt inden d. 1. maj 2022 (mere info følger)

Familielejr
Som kreds har vi ikke mulighed for at give tilskud til dem der vil bo i familielejren. Så det koster som udgangspunkt det samme som det der står herover. Der er dog følgende priser til børn.

0 – 1 år – Gratis
2 – 4 år – 400 kr.
5 – 8 år – 950 kr.

Deltager man i familielejren betaler man hele beløbet når man tilmelder sig – direkte til FDF.

Hvad dækker prisen?
Prisen dækker: Mad, toiletter, samlingstelte, renovation, scener, strøm,  lejrinformation, program, lejrbål, forkyndelse, vandland, brænde, rafter osv.

*Medlemsprisen er forudsat man har været medlem i kredsen siden november 2021. Er man meldt ind i kredsen derefter betaler man normal deltagerpris.

Restbetaling

Da i tilmeldte jer betalte i et depositum direkte til FDF. I vil alle modtage en faktura fra os med betalingsfrist d. 1. maj på jeres restbetaling.
Landslejren er en stor udgift – både for jer, men også for kredsen, da vi i landslejråret har mange udgifter på udstyr så vi har det vi skal bruge under lejren.
Vi håber derfor i vil hjælpe os med at betale restbetalingen til tiden – da vi skal betale vores andel til FDF på samme tid.
Fakturaen vil i modtage omkring d. 25 april.
Lommepenge

Det er muligt at have lommepenge med på landslejren. Der er nemlig:

  • 55Nord – FDFs egen friluftsbutik
  • Kiosker og Caféer – med snacks, is, slik, etc.

Alle modtager et armbånd med en chip, som bruges til betaling. Forældre kan altid indsætte penge eller spærre armbåndet hjemmefra. Det hele foregår på en app.

Mere info kommer til foråret.

Forberedelsesweekend

Forberedelsesweekenden er en optakt til landslejren. En weekendtur sammen med dem vi skal bo i ekspedition med på landslejren. Vi gør os klar, leger og lærer – så vi er klar til FDF Landslejr 2022.

Vi skal på forberedelsesweekend: 22. – 24. april 2022 på FDF Vork.

Vores ekspedition

Vores ekspedition hedder: OASEN

Vi skal bi sammen med disse kredse:

Vores ekspedition hører til i landskabet der hedder: Den uendelige ørken

Medarbejder på landslejren

Kender du en god medarbejder eller vil du selv med som medarbejder?

Landslejren har brug for 1000 frivillige medarbejdere. Lige meget hvilken opgavetype du har mest mod på, så vil landslejren gerne have din hjælp.

Du kan læse mere her.

FDF Landslejr 2022

6.-15. juli 2022