Til forældre og medlemmer
FDF Svanninge-Faaborg
Forældreinformation
Klik på knapperne herunder, så kommer du direkte til punkterne om de forskellige emner:
Hej
Siden her er lavet til vores medlemmer og forældre der har børn der er medlem her i FDF Svanninge-Faaborg – Men andre må også godt kigge med 🙂
Vi ved der kan være rigtig mange informationer at holde styr på som forældre – derfor har vi samlet alt på denne side – ganske enkelt for at gøre det hele lidt mere overskueligt for dig og dit barn.
FDF Svanninge-Faaborg drives af frivillige mennesker – vi kan også glemme ting – og vi har sikkert også glemt noget på denne side. Så er der noget du mangler svar på eller som du mener burde være her på siden. Så send os en mail ved at udfylde formularen nederst på siden, så kigger vi på det 🙂
Med venlig hilsen
Henrik & Mads, kredsledelsen
Når vi er på tur
Som ny i FDF ved vi godt der kan være mange spørgsmål – og nok især om hvad der sker når vi er på tur.
Mange af os har været på tur mange gange – og vi glemmer nogle gange, at det ikke er alt i som forældre ved. Det prøver vi at ændre på nu.
Vi har samlet nogle informationer, som kan være gode at have når vi er på tur. Det er en masse praktiske oplysninger og nogle ting som vi gerne vil have i er opmærksomme på når i sender jeres børn på tur sammen med os.
Er der noget du føler I mangler svar på? Så må i meget gerne sige det til os. Måske der også er andre der søger efter prævis det samme svar som dig, så vil vi prøve at få det ind her på siden også.
Mit barn på lejr
Er det første gang dit barn skal afsted på lejr med os? Så kan det være en rigtig god ide at læse vores lille folder hvor vi har skrevet om hvordan man får en god første lejr. Du finder folderen her.
Tante på lejr
Vi mangler næsten ALTID hjælp når vi er på tur. Det kan være med at afvikle aktiviteterne eller som hjælp i køkkenet. Det kalder vi en “tante”. Og har du lyst kan du deltage som “tante”. Du kan læse mere om hvad en “tante” laver ved at klikke her.
Pakkeliste
Vi har samlet en liste her over det som vi næsten altid har med på tur. Snak med din leder om der er ting som ikke skal med eller ting som skal med på den næste tur, men som standardliste kan denne sagtens bruges.
- Tøj til hele turen
- Tyk trøje
- Tykke sokker
- Gode sko (evt. ekstra sko og indendørssko)
- Solcreme
- Regntøj
- Sovepose
- Liggeunderlag
- Toiletgrej
- Håndklæde
- FDF skjorten
- Lommelygte
- Spisegrej (dyb og flad tallerken, kniv, gaffel, ske, kop og viskestykke)
- Sovebamse
- Evt. medicin (se punkt med medicin)
Besøg når vi er på tur
Det er ikke altid det er muligt at besøge os når vi er på tur. Men tag en snak med lederne der står for turen og snak med dem om mulighederne.
Hjemve
Som forældre, er I det allervigtigste i jeres børns liv. Derfor savner de jer, når de er væk hjemmefra i længere tid end sædvanligt. Hjemve er et udtryk for al den glæde og kærlighed jeres børn har til jer, der ikke helt har et sted at være, når i ikke er der. Det er altså ikke en ond ting eller noget farligt, men noget helt naturligt. Hjemve bliver først et problem når vi håndterer det på en uhensigtsmæssig måde.
Hjemve opstår især når man får tid til at tænke over, at ens forældre ikke er der. Oftest i soveposen inden man sover, eller sidst på lejren, når man er lidt træt og måske sidder og slapper lidt af for sig selv. Nogle ting kan forværre hjemve. Eksempelvis, hvis man taler i telefon med sine forældre eller de kommer forbi på besøg inden lejren er slut. Det giver børn en falsk følelse af, at forældrene er der, og savnet opstår når man “lægger på” eller vinker farvel, og vil ofte være langt større end det, der var der før.
Hvad gør lederne i FDF så for at forhindre hjemve?
I FDF starter ens lederuddannelse allerede i 15-16 årsalderen. Derfor har alle lederne i kredsen stor erfaring, også med børn der har hjemve. Som udgangspunkt sikrer vi, at der altid er aktiviteter for børnene, så tankerne går på glade ting i legen med vennerne og mødet med lederne. Der er altid en nærværende voksen til stede, der kan byde ind med hyggelig snak, sjov leg, eller lidt omsorg, hvis det er det, der er brug for.
Desuden tager vi det meget seriøst, at jeres børn er glade og trives. Vi snakker altid lederne imellem om hvordan det går når vi er på tur og i det daglige, og om der er nogen, der kunne bruge lidt hvile eller ekstra omsorg. Desuden er der altid ledere tilstede ved sovetid, indtil børnene sover.
Hvad kan i som forældre gøre?
Der er nogle gode råd, som i forældre bør benytte jer af.
- Undlad at ringe: Vi ved godt, at i også savner jeres børn, men det er forstyrrende for vores aktiviteter og det forværrer oftest hjemveen betragteligt. Vi forsøger at opdatere jer så meget som muligt derhjemme når vi er på tur, så i kan følge med. Men husk, at intet nyt er godt nyt.
- Forbered jeres børn: Tag en snak med børnene om, at det er helt ok at have hjemve. Lær dem, at når de får det, skal de tage fat i en leder, for at blive trøstet. I bør ikke love dem ting som “hvis du bliver ked af det eller får hjemve kommer jeg og henter dig”. Hvis barnet først har hørt dette, er det den eneste løsningsmulighed de kan acceptere og så er det umuligt for os ledere at trøste på nogen måde. En sådan besked øger risikoen for at jeres barn kommer hjem før tid.
- Tal om brug af mobil: Mange børn har mobiler, og vi oplever af og til, at kulturen har drejet imod, at børn ringer hjem i smug, i stedet for at gå til en leder. Udover at det undergraver det tillidsforhold der opbygges mellem børn og ledere i FDF, så skaber det også en usund kultur, hvor man ikke søger at løse sine problemer hvor de opstår, men altid lægger dem over på forældrene. Det tror vi ikke på er sundt for et barns udvikling
Vi glæder os altid til at tage på tur og lejr med jeres børn. Og vi vil dem kun det bedste 🙂
Telefon og SMS
Når vi er på tur er det rart at høre lidt hjemmefra, men sms’er og opkald til børnene kan godt starte unødvendig hjemve. Det ønsker hverken i som forældre eller os. Derfor skal i fx helst ikke ringe for at sige godnat. Send dem en kærlig tanke i stedet for 🙂 Ligeledes har vi i løbet af sådan en tur ikke indlagt tid til opkald hjemmefra. Sker der noget akut eller alvorligt, skal i selvfølgelig ikke holde jer tilbage med at kontakte os ledere. Nyd friheden og glæd jer over, at jeres barn har gang i stort og småt på turen hele dagen sammen med andre børn og voksne.
Allergier og medicin
Er der noget, som vi som ledere skal være særligt opmærksom på i forhold til medicin og overfølsomhed i forhold til jeres barn, vil vi selvfølgelig gerne vide det. Skriv det tydeligt på tilmeldingen eller endnu bedre, tag fat i os et stykke tid før vi skal afsted – så vi kan sørge for alle har det bedste udgangspunkt for turen.
I FDF Svanninge-Faaborg har vi forskellige Facebook grupper og vi har vores facebook side.
Facebook siden: Det er vores ansigt ud ad til. Her kommer der billeder og opslag op, som vi tænker kan være spændende for alle at vide.
Facebook grupper: De er tænkt som grupper for medlemmer, forældre og tidligere medlemmer. Nogle klasser (de store) har deres egen gruppe hvor de kan skrive ting til hinanden. Det er også her lederne kan kommunikere med medlemmerne. Der er en gruppe for vores Venneforening osv. Alle grupperne er tænkt som interne grupper.
Du finder links til det hele 🙂
Kredsens Facebookside
Her deler vi hverdagshistorier og info til alle.
#Computernat Facebookside
Facebook side for kredsens arrangement #computernat
Gruppe: Forældre + Medlemmer
Lukket gruppe for alle medlemmer samt deres forældre
Gruppe: Tamburkorps
Lukket gruppe for kredsens tamburkorps samt forældre.
Gruppe: FDF Spirer
Gruppe for kredsens Spirer familier + venner.
Gruppe: Væbner+
Lukket gruppe for væbner, seniorvæbner og snior. Forældre og andr er IKKE velkommen 🙂
Gruppe: Venneforeningen
Gruppe for vores venneforening. Det er Venneforeningen der administrere den.