Sommerlejren starter om

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Juhuu så er det snart tid til årets sommerlejr – og vi GLÆDER os rigtig meget.

Siden her fungere som en informationsside, hvor du kan finde alle de praktiske oplysninger om vores sommerlejr. Der vil løbende komme informationer på siden, så det er en god ide at tjekke den med jævne mellemrum.

Føler du, at du mangler svar på noget – eller har spørgsmål kan du altid tage kontakt til en leder.

Onsdag d. 1. maj: Indbydelsen bliver udleveret.

Onsdag d. 14. juni: Sidste chance for at tilmelde sig.

Onsdag d. 21. juni: Lejrbogen bliver sendt ud.

1.-7. juli: Vi er afsted på Sommerlejr 2023

SOMMERLEJR

Sommerlejren er altid et af årets helt store højdepunkter. Det er her vi har ekstra god tid – ekstra god tid til at lege, til at udforske, til at snakke og generelt bare ekstra god tid til at være sammen og rigtig mærke det fællesskab vi har i FDF.

Teamet for årets sommerlerj er “BONDEGÅRD”. Vi skal ud og hjælpe bondemanden og hans kone med alle de udfordringer der ved at have en bondegård. Vores “bondegård” ligger ved Thurø Skovhytte.

Hver dag vil der være sjove aktiviteter, siesta, tut, lejrbål, fællesskab, badning og delig mad.

Vi holder årest sommerlejr sammen med vores gode venner fra FDF Nyborg – som mange af jer kender i forvejen. Det bliver super sjovt.

 

LIDT PRAKTISK INFO

Vi har forsøgt at inddele det hele efter emne – som du finder i kasserne herunder. Vi håber det hele giver mening – for os ledere der efterhånden har været med på sommerlejr i rigtig mange år kan det nogle gange være svært, at få givet alle informationerne videre. Nogle ting tager vi for givet – ganske enkelt fordi vi selv har været afsted så mange gange. Så vi håber på forståelse hvis noget måske mangler og vil samtidig be jer om at tage kontakt til os så vi kan få det hele med 🙂

Aktiviteter

Du kan læse om nogle af de aktiviteter vi skal lave i vores lejrbog.

Pris og sted

Vi holder vores sommerlejr i Thurø Skovhytte

Adressen er: Grastenvej 231A, 5700 Svendborg

Kørsel: Man skal selv sørge for at komme ud til sommerlejren og hjem igen. Vi anbefaler i prøver at finde nogle at køre med hvis det er muligt.

Det koster 800 kr at deltage i årets sommerlejr. Man tilmelder sig via vores medlemssystem – hvor i kan bruge dette link til arrangementet: https://medlem.fdf.dk/event/id/1049/register

Pakkeliste

Du finder pakkelisten i vores lejrbog.

Mad

Uden mad og drikke – dur en FDFer ikke.. det er næsten sådan remsen er.

Vi skal selvfølgelig spise på sommerlejren. Er der noget vi skal vide i forhold til allergi må i meget gerne gøre opmærksom på det ved tilmeldingen.

Slik og snoller

Det er ikke tilladt at have slik og snoller med på sommerlejren. Vi ved det kan være fristende at sende en lille slikpose med, men vi vil gerne kunne styre hvor meget sukker der kommer indenbors 🙂

På sommerlejre vil der være en Tut hvor børnene kan købe lidt slik og snoller. Vi anbefaler man max har 50 kr. med, som man aflevere til en leder når man ankommer til sommerlejren, så holder vi regnskab med det der bliver købt.

Der er ingen grund til at sende mere end 50 kr. med – man kan nemlig MAX købe for 50 kr. slik i løbet af sommerlejren. Det hele foregår old school med kontanter.

Har I lyst til at bage en kage, som vi kan få til vores saftevand om eftermiddagen bliver vi meget glade. Dette kan i gøre opmærksom på ved tilmeldingen.

Hjemve

Som forældre, er I det allervigtigste i jeres børns liv. Derfor savner de jer, når de er væk hjemmefra i længere tid end sædvanligt. Hjemve er et udtryk for al den glæde og kærlighed jeres børn har til jer, der ikke helt har et sted at være, når i ikke er der. Det er altså ikke en ond ting eller noget farligt, men noget helt naturligt. Hjemve bliver først et problem når vi håndterer det på en uhensigtsmæssig måde.

Hjemve opstår især når man får tid til at tænke over, at ens forældre ikke er der. Oftest i soveposen inden man sover, eller sidst på lejren, når man er lidt træt og måske sidder og slapper lidt af for sig selv. Nogle ting kan forværre hjemve. Eksempelvis, hvis man taler i telefon med sine forældre eller de kommer forbi på besøg inden lejren er slut. Det giver børn en falsk følelse af, at forældrene er der, og savnet opstår når man “lægger på” eller vinker farvel, og vil ofte være langt større end det, der var der før.

Hvad gør lederne i FDF Svanninge-Faaborg så for at forhindre hjemve?
I FDF starter ens lederuddannelse allerede i 15-16 årsalderen. Derfor har alle lederne i kredsen stor erfaring, også med børn der har hjemve. Som udgangspunkt sikrer vi, at der altid er aktiviteter for børnene, så tankerne går på glade ting i legen med vennerne og mødet med lederne. Der er altid en nærværende voksen til stede, der kan byde ind med hyggelig snak, sjov leg, eller lidt omsorg, hvis det er det, der er brug for.

Desuden tager vi det meget seriøst, at jeres børn er glade og trives. Vi snakker altid lederne imellem om hvordan det går når vi er på tur og i det daglige, og om der er nogen, der kunne bruge lidt hvile eller ekstra omsorg. Desuden er der altid ledere tilstede ved sovetid, indtil børnene sover.

Hvad kan i som forældre gøre?
Der er nogle gode råd, som i forældre bør benytte jer af.

  • Undlad at ringe: Vi ved godt, at i også savner jeres børn, men det er forstyrrende for vores aktiviteter og det forværrer oftest hjemveen betragteligt. Vi forsøger at opdatere jer så meget som muligt derhjemme når vi er på tur, så i kan følge med. Men husk, at intet nyt er godt nyt.
  • Forbered jeres børn: Tag en snak med børnene om, at det er helt ok at have hjemve. Lær dem, at når de får det, skal de tage fat i en leder, for at blive trøstet. I bør ikke love dem ting som “hvis du bliver ked af det eller får hjemve kommer jeg og henter dig”. Hvis barnet først har hørt dette, er det den eneste løsningsmulighed de kan acceptere og så er det umuligt for os ledere at trøste på nogen måde. En sådan besked øger risikoen for at jeres barn kommer hjem før tid.
  • Tal om brug af mobil: Mange børn har mobiler, og vi oplever af og til, at kulturen har drejet imod, at børn ringer hjem i smug, i stedet for at gå til en leder. Udover at det undergraver det tillidsforhold der opbygges mellem børn og ledere i FDF, så skaber det også en usund kultur, hvor man ikke søger at løse sine problemer hvor de opstår, men altid lægger dem over på forældrene. Det tror vi ikke på er sundt for et barns udvikling

Vi glæder os altid til at tage på tur og lejr med jeres børn. Og vi vil dem kun det bedste 🙂

Allergier og medicin

Er der noget, som vi som ledere skal være særligt opmærksom på i forhold til medicin og overfølsomhed i forhold til jeres barn, vil vi selvfølgelig gerne vide det. Skriv det tydeligt på tilmeldingen eller endnu bedre, tag fat i os et stykke tid før vi skal afsted – så vi kan sørge for alle har det bedste udgangspunkt for turen.

Telefon og SMS

Når vi er på tur er det rart at høre lidt hjemmefra, men sms’er og opkald til børnene kan godt starte unødvendig hjemve. Det ønsker hverken i som forældre eller os. Derfor skal i fx helst ikke ringe for at sige godnat. Send dem en kærlig tanke i stedet for 🙂 Ligeledes har vi i løbet af sådan en tur ikke indlagt tid til opkald hjemmefra. Sker der noget akut eller alvorligt, skal i selvfølgelig ikke holde jer tilbage med at kontakte os ledere. Nyd friheden og glæd jer over, at jeres barn har gang i stort og småt på turen hele dagen sammen med andre børn og voksne.

Telefoner vil som udgangspunkt blive afleveret til lejrchefen når man ankommer og udleveret igen inden man tager hjem.

Besøg under sommerlejren

Vi ved det kan være fristende at besøge os og se hvad vi laver. Men nogle gange er det ikke muligt og vil forstyre den aktivitet vi har sammen. Men tag en snak med lederne der står for turen og snak med os om mulighederne.

Har du lyst til at deltage som leder – sammen med os andre på sommerlejren må du meget gerne kontakte os. Vi kan altid bruge en ekstra hånd 🙂

VIGTIG info til dem der er væbnere efter sommerferien

Efter planen skal vi til Østrig i 2024 – den tur er for alle der er væbnere og opefter.

Østrig er utrolig langt væk – og vi har som kreds nogle “krav” man skal overholde for at kunne tage med os på så lang en tur.

Når vi er i Østrig har vi ikke mulighed for at sende nogle hjem igen. Og man skal som udgangspunkt kunne klare sig selv – der er selvfølgelig voksne, men vi har en forventning om, at man som deltager her som udgangspunkt er selvkørende. Da det er en del mere primitivt end fx. landslejren var.

Hjemve
Får man let hjemve er det en rigtig god ide at øve sig ved at tage på sommerlejr i år – da det er den sidste chance vi har for at øve det sammen. Er sommerlejren en stor udfordring skal man forberede sig på, at det ikke er sikkert man kan komme med til Østrig.

Mad
Når vi er i Østig bliver man inddelt på madhold – hvor man typisk er 4-5 personer om 1 trangia. Madholdet består af minimum 1 voksen. Man får hver dag udleveret en opskrift + ingredienser og så er det op til madholdet selv at lave sin egen mad + vaske op. Dette får vi mulighed for at øve meget inden vi tager afsted. Men man skal deltage aktivt i madlavningen + oprydning. Ellers får man ikke noget at spise.

Renlighed
På turen til Østrig skal vi bo på en bjergside. Der er selvfølgelig adgang til toilet, men vi har IKKE adgang til vaskemaskiner osv. Vi er helt med på at der kan opstå et uheld, men vi har desværre ikke mulighed for at vaske soveposer eller tøj på denne tur. Er man vådlægger bliver vi desværre nødt til at bede mor/far e.lign om at deltage på lige vilkår som os andre, da vi ikke har lederkapasiteten på sådan en tur til at sørger for vaskning osv.

 

Der vil efter sommerferien komme et info møde omkring Østrig turen hvor vi kommer med mange flere informationer.